tiistai 19. lokakuuta 2010

Kirkossa voit vaikuttaa!

Arkkipiispa Kari Mäkinen lupailee nyt Homoillan jälkeisessä maailmassa homoseksuaalisille kansankirkon jäsenille yhdenvertaisuuden korvikkeeksi laimeita lohdutuspalkintoja ja kansankirkolle oikeudenmukaisuuden korvikkeeksi kuuluisaa ja paljon puhuttua "moniäänisyyttä". Viesti on kuitenkin selvä, vaikka ei ääneen lausuttu: kirkosta eroamalla voi vaikuttaa. Jos ei halua erota, on tietysti totta, ja sekin arkkipiispan suulla sanottu, että kirkossa voi vaikuttaa. Jos ei pidä arkkipiispan suosittamaa moniäänisyydestä jahnausta vaikuttamisena - eikä kannatakaan, sillä se on täysin päinvastaista - on kirkon sisällä muitakin, aivan todellisia vaikutusmahdollisuuksia. Muutamia ehdotuksia:

  • Selvitä oman seurakuntasi henkilökunnan homokannat. Vaadi henkilökohtaista kantaa kirkkoherralta, papeilta, kappalaisilta, kanttoreilta, diakoneilta, nuorisotyöntekijöiltä ja suntioilta. Jos kanta on mikään muu kuin täysi ja yhdenvertainen hyväksyntä, sano heille mahdollisimman selkeästi ja yksiselitteisesti, että he ovat huonoja kristittyjä ja Jeesuksen hylkääjiä. Toista tätä heille jatkuvasti ja kaikissa yhteyksissä.

  • Jos olet kirkon leivissä, kieltäydy kategorisesti yhteistyöstä homojen yhdenvertaisuutta vastustavien työtoveriesi kanssa. Lopeta heidän tervehtimisensä; älä vastaa heidän puhutteluihinsa ja poistu paikalta heti, kun he tulevat samaan tilaan kanssasi.

  • Kyseenalaista julkisesti ja yksityisesti seurakunnassasi homojen yhdenvertaisuutta vastustavien seurakuntalaisten ja kirkon viranhaltijoiden kyky kontribuoida seurakuntaan tai yhteiskuntaan mitään arvokasta. Sano, että he eivät kykene kasvattamaan tasapainoisia lapsia. Sano heitä rikollisiksi tai sairaiksi. 

  • Järjestä seurakunnassa boikotti homojen yhdenvertaisuutta vastustavia kirkon työntekijöitä vastaan. Pidä huoli siitä, että boikotti on julkinen ja tulee varmasti kaikkien asianosaisten tietoon. 

Nämä kikat ja vinkit on ystävällisesti lainattu suoraan evankelis-luterilaisen kirkon konservatiivien ja fundamentalistien toimintatavoista. He ovat tarmokkaasti opettaneet meille, että on oikein toimia täysin mulkkuisasti muita kohtaan, jos sen perustana on vilpitön usko ja vakaumus. Näitä toimia kun noudatatte, tulee kirkon johto tekemään kaikkensa sen eteen, että voisitte pysyä kirkon yhteydessä.

Ottakaa oppia, te kirkkoon jäävät. Ettehän halua olla huonoja kristittyjä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti