lauantai 16. lokakuuta 2010

Energiat balanssiin, sano mummo kun kissalla pöytää pyyhki

Ihmiskunta jatkaa sitkeästi itsensä alittamista. Facebook-yleislakko lamautti Suomen, Lähi-idän pukareilla on yhä kamelinkusta kalloissaan, Kiinan kansantasavalta rähjää kansalaistensa palkitsemisesta, Perussuomalaisten kannatus kasvaa - ja Suomessakin markkinoidaan & käytetään moraalittomien huijarien kehittämää aivovammaista Power Balance -sontaranneketta. Jos Chilen kaivostyöläisten pelastusoperaatio olisi vielä tämän päälle epäonnistunut, olisin todennäköisesti heittäytynyt Aurajokeen. Koska olen yhä keskuudessanne, aion tänään haukkua tuota mulkeroranneketta. Mutta ensin jotain muuta.

On nimittäin tullut aika esitellä uusi satunnaisesti toistuva ominaisuus, joka saattaa pyllähtää pinnalle blogiteksteissäni tästä eteenpäin: Random-Räsänen. Kyseessä on siis sananvapauden nimissä tapahtuva Päivi Räsäsen (kd.) satunnainen dissaus varsinaisesta pääaiheesta riippumatta. Aluksi yritin tehdä valintaa Räsäsen ja hauvelipersu Pentti Oinosen välillä, mutta pudotin Oinosen pois, sillä hänen verbaalis-ajatuksellinen mätkimisensä olisi ollut aseettoman miehen pieksämistä. Haluan siis sananvapauden oloissa ilmaista mielipiteeni avoimesti ja rehellisesti.

Haluan myös korostaa, että Päivi Räsäsellä on täysi oikeus ajatella asioista juuri niin kuin hän itse uskoo, tuntee ja haluaa, mutta että hänen tulisi pidättyä näiden kantojensa ilmaisusta tai niiden mukaisesti elämisestä, sillä hänen täytyy itsekin tiedostaa niiden olevan väärintekemistä. 

Joten tässä siis ensimmäinen Random-Räsänen! Krö-höm!


Random-Räsänen: Päivi Räsänen on lääkäri. Potentiaalisella potilaalla on edessään vaikea valinta, kun on mietittävä, onko lääkärille meno pahempaa kuin sairaana pysyminen.
Se ei ollut hyvä, mutta eipä ole Räsänenkään.


Ja sitten asiaan. Mihin jäinkään? Ai niin, viimeiseen moraalisen kamelinselän taittaneeseen silikonikorteen. Olen niin rajoittunut, että usein vasta uutislähetykset paljastavat minulle ihmiskunnan uskomattoman typeryyden - vain vilaukselta, mutta sitenkin räjähtävän avartavasti. (Minun on sinänsä tällaisen havainnon kautta helppo huomata nämä asiat ja muodostaa niistä arvostelma, koska olen itse todella älykäs ja täydellinen ja näkemykseni ovat kaiken kaikkiaan hyvin tärkeitä.) Koska en seuraa urheilua (mitä nyt, öh, miesten uimahyppyä joskus vähän) enkä käy urheilukaupoissa enkä yritä tietoisesti kasata ympärilleni tolloja, sain tiedon Power Balance -rannekkeesta ja sen suosiosta vasta TV-uutislähetyksestä. 


Lainaan Ylen uutista ihan suoraan, koska ei tästä oikein järkevämpää tai hauskempaakaan itse muotoilemalla saa:
Miljoonat kuntoilijat ja urheilijat ovat ostaneet ranteeseensa silikonirannekkeen, jonka väitetään kehon energiavirtoja stimuloimalla tuovan käyttäjälleen tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta. Mitään todisteita tästä ei ole, mutta rannekeuskovaisia se ei haittaa.
Ah, kehon "energiavirtojen" "stimulointi". Käden ympärille kääräistävän lätkyrän avulla. Toki.
Power Balance -nimistä ranneketta on markkinoitu voimakkaasti kymmenien urheilun supertähtien avulla. Lehtitietojen mukaan sellainen löytyy muun muassa David Beckhamin, Cristiano Ronaldon ja Teemu Selänteen ranteesta. 
Jotka ovat siis joko vilpittömän nuijia tai mukana huijauksessa. Voisin ehkä tässä sivumennen mainita, miten paljon David Beckham ja häneen kohdistuva seuranta minua ärsyttävät. Paljon. Ehkä joskus vielä kirjoitan siitäkin. Urheilijain keskimääräisiä älynlahjoja ei minun ylimielisissä silmissäni voi enää paljon pudottaa, mutta minun on hyvin vaikeata uskoa, että nämä huippulääkärien pakeilla säännöllisesti konsultaatiolla pistäytyvät turhat julkkikset voisivat olla niin tyhmiä tai niin tietämättömiä, että olisivat koko jutussa mukana mistään muusta kuin rahasta. Ja rahoista on kyse - isoista, sillä tällä halvalla paskavekottimella erotetaan hölmöjä rahoistaan hämmentävään tahtiin.
Rannekkeen maahantuoja kertoo, että Suomessa tuotetta on myyty viime vuoden keväästä lähtien noin 30 000 kappaletta. Maailmanlaajuisesti niitä on myyty miljoonia. Erään tiedon mukaan Espanjassa joka kymmenennellä ihmisellä olisi suorituskyvyn paranemista maagisesti lupaava ranneke kädessään.
Enpä ihmettele, miksi Espanjan talous ei kovin kehuttavassa jamassa ole. Mutta koska meillä on niin mukavaa, jatkakaamme siteeraamista. Menee vähemmällä vaivalla.
Villitystä ei tunnu hillitsevän se, että myyntipuheen tueksi ei ole esitetty mitään faktoja. Suomalaisen maahantuojan esitteessä kerrotaan, että rannekkeen hologrammeihin on ohjelmoitu "bioresonanssiin perustuvia positiivisia taajuuksia". Vaihtoehtona 40 euron rannekkeelle tarjotaan hologrammitarroja, joita voi liimata esimerkiksi lumilaudan pohjaan, polkupyörän satulaan tai kellon taakse. Neljällä tarralla saadaan kuulemma optimaalinen vaikutus, kymmenen tarran satsi maksaa 85 euroa.
Mitä vismuttia? Miten voi tehdä jotain, mikä ei edes jumalauta tarkoita mitään? Bioresonanssiin perustuvien positiivisten taajuksien ohjelmointi hologrammitarroihin ei tarkoita yhtään helkutin mitään. Sillä ei ole kielellisesti selvitettävää merkitystä.Onko minulta mennyt jotain ohi? Päätettiinkö jossain vaiheessa, että on ihan OK tietoisesti huijata ihmisiä tällaisilla petoksilla? Miksi WinCapita-väki päätyy lusimaan, jos tällaiset huijarit tuovat täyttä paskaa kunniallista teeskenteleviin urheilukauppoihin? Minä luulin, että jos markkinoi tuotetta faktuaalisina esitetyillä väittämillä, pitää niille olla jonkinlainen perusta ja ylipäänsä ajateltavissa oleva falsifioinnin mahdollisuus. Miten ne heput ovat tutkineet ja havainneet hologrammien vaikuttavan bioresonanssiin perustuviin positiivisiin taajuuksiin? Mistä ne ovat löytäneet ne taajuudet? Miten niiden taajuuksien käyttäytymistä on tutkittu? Jos se toimii tieteellisesti, niin eikö se pitäisi urheilijoilta kieltää doping-määräysten nojalla? Oikeastihan tästä tulisi lääketieteen Nobel niin maan satavarmana, siinä määrin sensaatiomaisia ovat löydökset. Jos tarrojen käyttäjät eivät tosiaan ole kiinnostuneita tästä, jarruttavat he tietoisesti ihmiskunnan terveyden ja ymmärryksen edistymistä ja ovat arviolta suurimpia persläpiä ikinä. Se olisi jopa pahempaa kuin tyhmien kyyninen huijaus.

Suomessa voodoohely on ollut käytössä ainakin jalkapallojoukkueilla. Antti Muurinen, jota haastatellaan uutisessa, toteaa, että "[n]ämä ovat uskomusasioita. Kun johonkin oikein kovasti uskoo, se voi toteutua." Hän on väärässä. Uskomus siitä, että tähdenlento toteuttaa toiveen, on nuija, eikä muutu oikeaksi, vaikka siihen uskoisi miten hartiavoimin. Olemattomat taajuudet eivät uskomisesta todennu. Muuriselta on ilmeisesti todellisuus pahasti hukassa. Kuolemanjälkeisen elämän mahdollisuus on uskomusasia. Tarralla varustetun silikonilätkyrän energiavirtojen stimulointi on typeryysasia. Ja huijausasia. Siinä ei ole kyse enää siitä, "mihin" uskoo, vaan siitä, kuinka tyhmä on. Kunniantuntoiselle urheilijalle (sukupuuttoon kuoleva laji) olisi häpeällistä patsastella tällaisen alhaisen vedätyksen mannekiinina. Tapataikauskolla, uskonnolla ja suunnitelmallisella taloudellisesti motivoidulla huijauksella on tässä vissi ero. Sylkäiseminen kolmasti vasemman olan yli ei maksa mitään kenellekään, ei liioin ristinmerkin tekeminen. Tässä tapauksessa on kyse hyvin raadollisesta ihmisten sokaisemisesta hienolta kuulostavalla pseudotieteellisellä himphampulla. Se ei ole viehättävä erikoisuus eikä traditio, vaan kylmä, rahat mielessä tehty psykologinen huijaus, eikä siitä kunniallista saa.

Kuinka TV-uutisissa esitetyn haastattelun kauppias oikeuttaa näiden huijaushelyjen myymisen kovaan hintaan tieteellisesti lukutaidottomille tampioille? Hän toteaa naurahtaen, että onhan viime aikoina ollut valelääkäreitäkin. Mitäh?! Tekeekö tämä ranneke jotain aivokuorelle, esim. jotain syövyttävää? Tämä heppu siis käyttää esimerkkinä ilmeisen sosiopaattista, tuomittua rikollista perustellakseen toista vedätystä. Pöyristyttävää, yksinkertaisesti pöyristyttävää. Tuntekaa paheksuntani: pihh, pohh.


Haistakaa paska, tämän idioottilenkin käyttäjät, haistakaa paska, sen jälleenmyyjät, ja ennen kaikkea haistakaa iso paska, sen tekijät ja markkinoijat. Sen jälkeen voitte jatkaa rypemistänne.


En tosin kiistä, etteikö olisi kätevää joskus nähdä ihmisestä heti tämän rannetta vilkaisemalla, onko tämä järki- ja todellisuusrajoitteinen. Jos meillä on onnea, rannekkeen käytön ainoa seuraus on steriliteetti. Ja ellei ole, niin tässäpä NWO:lle taas hyvä idea...

3 kommenttia:

 1. "Elolliseen myötävärähtelyyn perustuvia elektroninsa menettäneitä värähdysmääriä." Haluaisin nähdä miten aineeton asia voi menettää elektroneja.

  Minkäköhän takia ihmiset ovat tyhmiä langetakseen tällaiseen humpuukiin? Onko syynä koulutuksen puute? Toimimaton luonnonvalinta? Mielenhallintasäteet?


  (Pieni korjaus vaan siinä, että taajuus itse asiassa liittyy resonanssiin (myötävärähtelyyn) aika läheisesti.)

  VastaaPoista
 2. Miten musta jotenkin tuntuu, että Napoleon riemastuisi, jos lukasisi tämän: http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49143-miksi-ja-keiden-tahdosta-maailmassa-on-homomyonteinen-buumi

  VastaaPoista
 3. Se oli hauska, kiitos siitä. Pitäisikin nyt tutkivien journalistien keksiä kysyä Räsäseltä ja KD:n muulta johdolta, miten he suhtautuvat Pihon vainohulluun NWO-skitsoiluun.

  VastaaPoista