torstai 25. marraskuuta 2010

Onko sinulla banaani taskussasi vai oletko vain ylpeä singaporelaisuudestasi?

Olin suunnattoman ilahtunut siitä, että maan johtava päivälehti Helsingin Sanomat uutisoi Singaporen miesten vesipallomaajoukkueen uimahousuista kuvituksen kera. Toivotan kuvitetut lisäuutiset vastaavista aiheista tervetulleiksi myös jatkossa; yleensäkin valtamedia uhraa miesten uimahousu-uutisista raportointiin aivan liian vähän aikaa ja tilaa. 

Kyse nyt on kuitenkin siitä, että Malakan salmen saarivaltion miesten vesipallomaajoukkue tiettävästi "häpeää" uimahousujaan:

Kuva: Lim Sin Thai / AFP
Joukkue edustaa parhaillaan Singaporea Aasian kisoissa Kantonissa, ja kotimaassa reaktio uima-asuihin ei ole ollut aasialaisen hillitty. Singaporelaiset penkkiurheilijat ovat käyttäneet sananvapauttaan (joka on tunnetusti aasialaiseen tapaan "kohteliaasti" rajoitettu) varsin kärkevästi luonnehtien näitä kuitukappaleita mm. "inhottavan oksettaviksi". Kovaa kieltä, kun ottaa huomioon, että esikuvana suunnittelussa on sentään ollut maan lippu.

Ai, ei se olekaan banaani...
Mutta hei, ehkä kuvion voisi siirtää housujen takapuolelle ja... ehkä ei sittenkään. On toki hauskaa, että joukkue, joka vetäisee päänsä suojiksi vauvamaisen korvalappuhupun, jota koristaa sana synti, häpeää uimahousujaan, joissa nyt muutenkin tiedämme olevan jotakin sisällä. Seuraako muka joku miesten vesiurheilulajeja jostain muusta syystä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti