lauantai 30. kesäkuuta 2012

Torinon aallonpohja

Olisiko vielä jotain köhnäisempää ja hölmömpää kuin random-provinssikaupunkeihin järjestetty näyttely, joka erikseen esittelee kopiota väärennöksestä? No ehkä se, että on mahdollista toimia dosenttina yliopistossa ja samanaikaisesti vakavissaan puuhailla totaalisen huuhaahömpötyksen parissa. Saisiko myös näyttelyyn kopion siitä valokuvasta, jossa esiintyy Loch Nessin hirviö? Voitaisiinko saada näytille jäljennös Hitlerin päiväkirjoista?

Mutta aallonpohja saavutettiin ehkä siinä, kun sindonologian (joka tarkoittaa tarvetta pönkittää omaa kristillistä uskoa todistelemalla Torinon käärinliinaa aidoksi) asiantuntija selittelee ilman vastaväitteitä Yleisradion pääuutislähetyksessä käsittämätöntä tuubaa jostain "energiapurkauksesta" haudassa - niin kuin tällainen Ben-Hurin loppukohtauksen kaltainen pösilöinti olisi jotain tiedettä, jossa olisi jokin tutkimusetiikka mukana. 

Törkeää, yksinkertaisesti törkeää. 

1 kommentti:

  1. Mitä jos evoluutikko-ateistit esittelisivät ajatuksiaan promotoimalla näyttelyä jossa on kipsivalos Piltdownin ihmisestä?

    VastaaPoista