torstai 20. syyskuuta 2012

Röyhkeyden rajana taivas

Jos ette sattuneet vielä tietämään, niin maailma on täysin hullu ja sen asukkaat mielipuolia. Kaukoidässä hetkeksi taas nationalismin tai silleen pörröisesti ilmaistuna kansallismielisyyden todelliset lohikäärmeenkasvot ovat näyttäytyneet sille luontevimmalla tavalla eli järjettömänä väkivaltana ja tuhoamisena absurdin syyn nojalla. Ketään ei sentään ole vielä murhattu asian takia, joten sikäli nationalismi vielä toistaiseksi häviää toiselle idioottien identiteettipolitiikan viimeaikaiselle projektille, Lähi-idän profeetanpuolustusriehumiselle. Olen jo aiemminkin kirjoittanut tästä muslimimaailmassa ilmeisesti jonkin alemmuuskompleksin ja silkan tyhmyyden surkuteltavan laajalle levittämästä primitiivireaktiosta asioihin, jotka voisi vallan hyvin jättää reaktioitta kokonaan. Yksinkertaisesti ainoa tie ulos tällaisesta örveltämisestä on, että se mellakoitseva osa muslimeista oikeasti kasvaa aikuiseksi. Ja että se suuri enemmistö muslimeista, joka ei lähde tällaisista ääliömäisyyksistä riehumaan, polttamaan ja tappamaan, uskaltaa sanoa niille lähtijöille suorat sanat. Jari Tervon ehdotus siitä, että muslimit hyvittäisivät koko jutun pilkkaamalla Jeesusta, ei yksinkertaisesti toimi, koska Jeesus on niille tyypeille vain aikaisempi profeetta.

Mutta ihan asiaa puhuen on totta vieköön vaikeata tajuta, mitä suurlähetystölle jonkin paskan huijausfilmin takia rettelöitsemään lähtevän kallossa oikein liikkuu. Jos yleisellä riehumisella ja mulla regressiivisellä esineidenpaiskomisella ilmaistut vaatimukset puetaan käsitettäviksi sanoiksi, ovat ne käsittääkseni jotakuinkin tällaiset:
Yhdysvaltain on rangaistava (mahd. kuolemalla) Yhdysvalloissa oleskelevaa tyyppiä teosta, joka on sikäläisen lain mukaan ei-rangaistava (vaikka muuten filmin puuhamiehet ovatkin ilmeisesti syyllistyneet vaikka mihin) tai muuten yhdysvaltalaiset toimijat joutuvat laittomien väkivallantekojen kohteeksi.
Tällaiseen on olemassa vain yksi vastaus: kuika ihmeessä te oikein kehtaatte? Kuinka ilkeätte? Eikö röyhkeydellänne ja paisuttelullanne ole mitään rajaa? Koko mitättömyys on hädin tuskin legitiimi aihe edes rauhalliselle mielenosoitukselle. Ihan vinkkinä, että vaikuttaa aika hemmotellulta uhmaikäisen raivokohtaukselta lähteä tästä barrikadeille, kun viime vuosien aikana ja prastaikaa muslimimaissa ihmiset ovat lähteneet syöksemään vallasta diktaattoreja. Ovat olleet tiedättekös ihan oikealla asialla. Että siihen nähden näyttää nyt hyvin epäkypsältä tuo touhu.

No, väkivaltaisia ääliöitä on aina ollut ja todennäköisesti on aina oleva, ja mitä uskonnollisempi ja taantumuksellisempi yhteiskunta, niin sitä enemmän heidän on mahdollista saada painoarvoa. Ainakin osassa mellakoista kyse lienee uskonnollisten johtajien kyynisestä voimannäytöstä valtion suuntaan.

Mutta ikävä kyllä röyhkeys ei lopu siihen. Islamilaisten maiden yhteistyöjärjestö OIC vaatii, että uskonnon loukkaamisesta tehdään kansainvälisen rikostuomioistuimen tuomiovaltaan asetettava rikos. Miten heikko itsetunto islamilaisella maailmalla oikein on? Pikemminkin täytyisi perustaa kansainvälinen mielisairaala tai muu sellainen instituutio, jolla olisi pakkohoito-oikeus, kun viimeaikaisia tapahtumia hiukan katsoo. Uskonnon, tuon abstraktin systeemin, loukkaaminen tuskin kuuluu tuomarille. Mutta kollektiivisen tunne-elämän hallinnan häiriöt saattaisivat kuulua kansainväliselle psykiatrille, kun niiden seurauksena oikeasti kuolee ihmisiä. Jos Ford-kuski mottaa minua, kun sanon, että Ford on paska auto, niin rangaistus tulee Ford-kuskille, ei minulle. Ei ole minun vikani, että hänellä on huono itsetunto ja henkisiä ongelmia ja että hän valitsee kytkeä Fordin omistamisen niin kiinteästi omaan identiteettiinsä. Joku suhteellisuudentaju tähän asiaan nyt, kautta profeetan täisen parran.

Ja siitä röyhkeydestä vielä. Kaikki varmaan muistavat, mitä tapahtui, kun iäkäs, hurskas ja selkäydinvaurioisen villisian taiteellisilla lahjoilla varustettu nainen sai päähänsä "entisöidä" borjalaisen kappelin Kristus-freskon.
Jep, mummo on maailman huonoin piirtäjä. Ei saanut edes sitä pergamentin kääriytymissuuntaa maalattua oikein. Miksi helvetissä restauroit taidetta, jos olet taiteellisesti lahjattomampi kuin useimmat sienet? Ei voi ymmärtää. Joka tapauksessa tuhotusta freskosta tuli kansainvälinen sensaatio. Turistit ovat löytäneet aiemmin aution kappelin, kun siellä on tämä osaamattomuuden koominen monumentti.

Ja nyt se täti vaatii tästä rahaa.  Röyhkeydellä ei ole rajaa. Eukko tuhoaa taideteoksen ja sitten kehtaa vielä vaatia siitä rahaa. Alun perin kuitenkin sanoi lähteneensä liikkeelle aivan pyyteettömästä hurskaudesta. Miten saatanan perseessä sillä haahkalla muka voi olla tekijänoikeus restauraatioon, jonka lisäksi ryssi täydellisessä lahjattomuudessaan, kyvyttömyydessään ja sairaassa itsekritiikin puutteessaan? Mikä kammottava, kammottava ihminen. Häpeä! Häpeä. Loppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti