torstai 4. lokakuuta 2012

Kirkot (taas vaihteeksi) ihmisarvoa, laillisuutta, maailman tulevaisuutta ja Suomen itsenäisyyttä uhkaamassa eli antiklerikalistista nurinaa syyssateessa

Aloitetaan vähemmän törkeästä tapauksesta ensin. Venäjän lapsiasiamies Molotov tai mikä hänen nimensä sitten onkaan on nyt Venäjän federaation ulkoministeriön avustamana lähtenyt taas ns. novgorodilaiselle retkelle Suomen suuntaan. Täällä kun viranomaisilla on epäkohtelias ja rasistifasistinen tapa ajatella, että säännöt ovat kaikille samat. Lisäksi mokomat tannerilais-mannerheimiläiset valkobandiitit vielä suuntaavat äärimmäisen raakaa institutionalisoitua rasistista sortoa vierasmaalaisiin esim. kieltäytymällä hyväksymästä lasten pahoinpitelyä. Jo on kumma, ettei tsuhna tajua, että herrakansan lapsille on eri säännöt kuin muiden kakaroille.

Ja nyt sitten Suomen tasavallan, jolla olisi oikeitakin asioita hoidettavana, pitää ilmeisesti setviä tällaista Terijoki-tason pelleilyä. Kas kun ei Lavrov seuraavaksi jätä uhkavaatimusta Sääksmäen jätehuollon toiminnasta. Mutta tutkijan mielestä tällainen infantiili rettelöinti kannattaa ottaa vakavasti. Kannattanee kuunnella tutkijoita, vaikka itselläni selkäydinreaktiona olisi lähinnä tuhahtaa ja saattaa tyhjää puhkuva elämöitsijä naurunalaiseksi kysymällä, että millä armeijalla. Tosin Astahovilla taitaisi olla siihenkin turhan napakka ja suhteellisuudentajuton vastaus.

Mutta eihän toki isovenäläinen möyhyäminen enää tänä päivänä onnistu ilman viidettä kolonnaa alusmaiden sisällä. Suomen venäläisväestö on onneksi ollut ihan liian työteliästä ja kunniallista moiseen rooliin - ehkä siksi, että heitä kohdellaan yleisesti ottaen viranomaistaholta hyvin, toisin kuin vaikkapa venäläisiä Virossa - mutta muita yhteistyöhaluisia on löytynyt ihan kantaväestön piiristä. Eräs dosentti lienee kaikille tuttu, mutta nyt touhuun on lähtenyt mukaan paljon vaikutusvaltaisempi taho. Suomen ortodoksinen kirkko on päättänyt työntää liturgisen lusikkansa sosiaalitoimen soppaan. 
Hieman vaikeata on ymmärtää, miksi Suomen ortodoksinen kirkko, joka on kuitenkin asemaltaan tasavertainen luterilaiseen nähden ja ollut rakentamassa itsenäistä Suomea sekä kansallista yhtenäisyyttä, olisi valmis lähtemään näin räikeästi Venäjän vallanpitäjien propagandamyllyn tueksi. Mitään velvoitetta tällaisiin epäisänmaallisiin venkoiluihin ja asioihinsekaantumiseen ei ole, kun Suomen ortodoksinen kirkko on Konstantinopolin patriarkaatin alaisuudessa ja täten riippumaton Moskovan patriarkan putin-nuolennasta.

Mutta kun ottaa huomioon, miten Euroopan monet muut ortodoksikirkot ovat sangen syvällä kiihkonationalistisessa liikehdinnässä ja muistaa myös, että viime aikoina Suomen ortodoksikirkko on muutenkin häröillyt suhteessaan putinistiseen Venäjään, ei Pavel Astahovin hyödylliseksi idiootiksi alistuminen tässä sosiaalitoimen propagandasodassa ole mitenkään kokonaiskuvaan sopimatonta. Yllättävää ja sangen vastuutonta se toki on. Jos toinen maamme kansankirkoista ottaa yleisemminkin asiakseen ajaa Putinin fasistijengin naapurimaiden suvereniteettiä mikromanageriaalisella uhittelulla uhmaavaa politiikkaa, on syytä miettiä, minkä kansan kirkko sellainen sitten enää mahtaa ollakaan. Terijoen kirkko?

Mutta asiat voisivat olla huonomminkin, niin kuin ne pääsääntöisesti ovatkin maissa, joissa toimii oikeasti vaikutusvaltainen ortodoksikirkko. Esimerkiksi Serbiassa menee vähän heikosti heillä, jotka sattuvat olemaan jotain muuta kuin sataprosenttisia heteroita ja/tai sotarikollisia. Belgradissa piti järjestää pride-kulkue tämän viikon lauantaina, mutta poliisi ei antanut sille lupaa. 
Päätös on periaatteessa ymmärrettävä ottaen huomioon, että poliisi ei ole varma siitä, pystyisikö se takaamaan tapahtumaan osallistuvien saati sivullisten turvallisuutta. Syy ei ole pride-marssijoissa vaan heidän vastustajissaan, jotka ovat toistuvasti reagoineet silmittömällä väkivallalla rauhallisiin mielenilmauksiin. Aiempien vuosien tapahtumat ovat saaneet paikalle ns. kansallismielisiä ja perinteisten arvojen kannattajia, mikä länsieuroopaksi käännettynä tarkoittaa fasisteja, äärinationalisteja, uusnatseja, uskontofanaatikkoja ja edellä mainittujen liepeillä riehuvia pikkurikollisia. Poliisin päätös on siis ymmärrettävä, mutta se antaa serbialaisille täysin väärän viestin: väkivallalla ja uhkailemalla saa viranomaiset taipumaan täysin laillisten ja rauhanomaisten asioiden kieltämiseen.

Lienee turha edes kysyä, kenen puolella Serbian ortodoksinen kirkko asiassa on. Se ei ole tuominnut väkivaltaa (miksi kansanmurhaajia aktiivisesti puolustava ja lain kouralta suojeleva organisaatio niin tekisikään), vaan on ponnekkaasti vaatinut pride-tapahtuman kieltämistä. Mitään lakiperusteita sillä tietenkään ei ole tyystin maallisen tapahtuman estämiseksi ollut esittää. Mutta kuka sitä olisi odottanutkaan, sillä onhan kyseessä eurooppalainen ortodoksikirkko. 

Seuraava ihana kirkollinen uutinen liittyy siihen ortodoksien sisarfirmaan, joka vuonna 1054 eriytettiin ihan omaksi puljukseen. Katolisen kirkon johtaja, Rooman piispa Benedictus XVI on tiivistänyt yrityksiä vakuuttaa eurooppalaiset siitä, että homoseksuaalisuus tuhoaa yhteis- ja ihmiskunnan. Toisin sanoen siis vieraan valtion johtaja yrittää valhepropagandalla vaikuttaa muiden valtioiden sisäpolitiikkaan. Eikä se niin ihmeellistä ole, mutta kun kääkkä esittää olevansa asiassa jotain muuta kuin vieraan valtion johtaja. Ranskassa valmistellaan yhdenvertaista avioliittolakia, ja Vatikaani onkin siksi komentanut Ranskan kirkot luetuttamaan erityisrukouksia, Lyonin arkkipiispa on mobilisoitu muistuttamaan sivistyksen tuhosta jne. Ranskan piispat koottiin äskettäin illanviettoon paavilliselle kesämökille Castel Gandolfoon, missä Rooman piispa esitteli näkemyksiään. 

Paavi implikoi puheessaan sangen vahvasti, että homoseksuaalit - tai ylipäänsä kaikki, jotka eivät kannata katolisen kirkon oppeja perhe- ja sosiaalipolitiikasta - eivät ole täysin kehittyneitä ihmisiä, vaan kehityksellisesti vajaita tapauksia. Mitäs me vammaiset, herra Hirvisaari. Benkulle tosin sellainen vinkki, että jos tulee Saksanmaalta ja on omassa elämässäänkin käynyt läpi tiettyjä Euroopan historiaan melko vahvasti vaikuttaneita 20. vuosisadan kehityskulkuja, kannattaa varoa lajittelemasta ihmisiä kunnollisiin ja vajavaisiin. Varsinkin sen perusteella, että onks ne samaa mieltä meidän kans. Toinen yleisempi muistutus on, että jos ei ole paavintouhuja tärkeämpää puuhaa ja ikää on jo 85, niin voi vaikka ruveta harkitsemaan kuolemista. Ihan perusvinkkinä.

Ainoa syy, miksi tämä kurttuinen misantrooppi on relevantti kenellekään, on se, että katoliset pysyvät kirkossaan. On aivan turha saivarrella, ettei ole samaa mieltä paavin kanssa, jos kuitenkin kuuluu hänen ex cathedra -yksinoikeudella johtamaansa kirkkoon. Jokainen roomalaiskatolisen kirkon jäsen tukee vähintään passiivisesti Benedictus XVI:n epäinhimillistä politiikantekoa niin kauan kuin on jäsen. Muutoin Benedictus XVI olisi arviolta yhtä relevantti kuin muut vastaavat rahanpesupostimerkkien valtionpäämiehet eli Monacon ja Liechtensteinin ruhtinaat. Viatonta täysi-ikäistä roomalaiskatolista ei ole. He ovat kaikki mahdollistamassa ja täten tukemassa paavin lausuntoja omasta vapaasta tahdostaan. Täten kaikki maailman katoliset ovat ikävä kyllä vihollisiani, kardinaalikollegiosta ja Mariano Rajoy Breystä Antti Nylénin kautta Timo Soiniin. Jos tämä on heistä pahasti sanottu, niin bene. Olemme kaiketi tasoissa, kun heidän kannattamansa paavin mielestä minä olen ihmiskunnalle samantasoinen uhka kuin sademetsien tuhoaminen. Hauskinta asiassa on se, että paavi itse aiheuttaa sademetsien ja muun ympäristön tuhoutumista ehkäisypolitiikallaan, joka sisältää mm. kehitysmaiden asukkaille valehtelua. Paavin oma politiikka uhkaa ympäristöä ja on oikeasti vaarassa syöstä heikkoja maita perikatoon. 

Tämä on se heppu, jota maailman roomalaiskatoliset jostain syystä haluavat tukea ja jonka horinoille he haluavat suoda painoarvon. Muistaakseni tuo Baudelairesta sekaisin mennyt dandy ja esteetikkokatolilainen Nylén marisi joskus siitä, miten paavia ei oteta meillä vakavasti. Hänet redusoidaan hassuhattuiseksi vanhukseksi sen sijaan, että häntä pidettäisiin "eurooppalaisena intellektuellina". Tri Joseph Goebbels oli eurooppalainen intellektuelli, mutta totta on, että paavi on tosiasiallisesti niin vaarallinen ja haitallinen, että hänen irrelevantisoimisensa hassuhattuiseksi käppänäksi ei ole perusteltua. Mutta juuri hänen vaarallisuutensa ja haitallisuutensa vuoksi viisveisaavaa ja naurunalaistavaa asennetta tarvittaisiin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti