lauantai 6. huhtikuuta 2013

Jumalpuntari: Ravgga

Ravgga. Saamelainen oraakkelijumala esiintyy kalan hahmossa ja ennustaa tulevaisuutta. En oikein tiedä, mitä tuon jälkeen enää voisi kirjoittaa. Yritetään kuitenkin.

Tästä nimenomaisesta jumaluudesta on aika vaikeata löytää tietoa. Kyseessä on kuitenkin mitä ilmeisimmin yliluonnollisilla kyvyillä varustettu kala. Tai oikeammin kaiketi yhdellä yliluonnollisella kyvyllä. Ravgga pystyy ennustamaan tulevaisuutta. En oikein keksi, miten kala kommunikoi profetiansa, joten ihan suoraan sanoen en ole hirmuisen vaikuttunut tästä suomuisesta henkiolennosta. Ei ole tiedossa yhtään tapausta, jossa Ravgga olisi antanut laadultaan edes Delfoin Apollonin oraakkelin vittuilutyyppiseen ambiguiteettiin yltäviä "ennustuksia".

Tietoa ei juuri ole siitäkään, minkä lajin kalan hahmossa Ravgga esiintyy, joten todennäköisyys saada haaviinsa tämä nimenomainen jumaluus jostakin Lapin järvestä, joesta tai tunturipurosta on erittäin heikko. Lisäksi uskoisin, että tulevaisuuteen näkevää kalaa olisi jotakuinkin mahdotonta saada kiinni, sillä se varmaankin osaisi erikoiskykynsä ansiosta välttää kaikki koukut, verkot, perhot ja muut ansat. 

Ravggasta ei juuri löydy kuvia, mutta kyllä te kaikki tiedätte, miltä kala näyttää. Ravgga on kala, jolla vain sattuu olemaan orakulaarisia lahjoja. Ja joka on oletettavasti kuolematon, jumalaksi kun mainitaan. Ravggaa ei siis löydy, mutta tässä korvikkeeksi kvagga:
 
Jumalpisteet (1-10):

Mahti: 2. Tuntee ja tietää tulevaisuutta, mikä on aina siistiä. Toisaalta on kala, mikä laskee pisteitä roimasti. Kalat eivät ole mahtavia.
Vaikuttavuus: 2. Kuin edellä. Edelleen: hemmo on kala.
Vaarallisuus: 1. Se on kala.
Eettisyys ("hyvyys"): Neutraali. Ja vaikka olisikin jopa paha, niin mitä sitten? Kyseessä on kuitenkin kala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti