maanantai 27. lokakuuta 2014

Lähde seurakuntavaaleihin, sanottiin. Pääset vaikuttamaan, sanottiin.

Käynnissä on taas se vaali, joka sijoittuu tärkeysjärjestyksessä eduskuntavaalien, europarlamenttivaalien, presidentinvaalien, kunnallisvaalien, ammattiliittovaalien, sektsihahmoäänestysten, tabloidilehtien päivän kysymysten sekä missä lounas tänään -tiedustelujen taakse: seurakuntavaali. Tiedättehän, se pelleily, jossa pääsee läpi viidellä äänellä.

Itseäni asia ei sinänsä koske, kun en ole aikuisiällä Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuulunut. (Syy tähän valintaan on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon historiallisesti halveksiva, tuomitseva ja vihantäyteinen asennoituminen minunkaltaisiini ihmisiin, asenne, jota olisi ollut aikaa korjata useita satoja vuosia.) Mutta on silti huvittavaa jatkuvasti seurata kirkon kärvistelyä homovihan itse sytytetyssä helvetissä. (Tertullianuksen mukaan helvetissä käristyvien kärsimysten seuraaminen on merkittävimpiä pelastuksen iloja.) Ne moninaiset tavat, joilla ongelmia selitetään kirkon piirissä tiehensä ja joilla homovihan kuutio yritetään nuijia läpi ihmismyönteisyyden pyöreästä aukosta lässyttäen samalla, miten kirkosta ei tulisi lähteä mutta että jos vaikka lähdetäänkin, niin sekin on ihan hyvä kun tosiuskovat jäävät jne. jne., osoittavat häkellyttävän selvästi kirkossa vaikuttaville ihmisille ominaisen älyllisen epärehellisyyden. 

Se viesti, jota nyt on vuosikausia veivattu väsyksiin saakka, on että kirkossa ja seurakunnassa voit vaikuttaa. Että jos et ole tyytyväinen, niin lähde mukaan toimintaan ja muuta niitä. Janakkalalainen seurakunta-aktiivi Pirkko Kuvamo meni ottamaan nämä kehotukset todesta ja lähti ehdolle tämän vuoden seurakuntavaaleihin teemanaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asema kirkossa. Ihailen sinänsä hänen rohkeuttaan, vaikken voikaan aivan kunnioittaa hänen naiiviuttaan. Kuvamo ei vääriksi tulkittujen näkemystensä vuoksi päässyt edes mukaan vaalilistan ehdokkaiden esittelylehtiseen. Listalla on näet paljon enemmän sellaisia pyrkijöitä, jotka eivät suostu olemaan edes samalla paperilla jonkun sellaisen kanssa, joka ei vihaa homoja. On tosin ihme, miksi naisia edes päästetään seurakuntavaaliehdokkaiksi, kun heidän pitäisi raamatullistetun Paavalin mukaan omaksua tietynlainen toimintatapa seurakunnassa.

Että semmoista vaikuttamista. Ilahduttavaa kyllä, kirkon jäsenmäärä vaikuttaa lähtevän nykyään säännönmukaisesti laskuun joka kerta, kun mokoma halveksittavasti käyttäytyvä instituutio yrittää kiilata tavallisten ihmisten arkielämään ja tehdä näkemyksiään tai kirkon kannan puutetta ilmi. Surkuhupaisaa on katsella, millaisia ehdokkaita on saatu kokoon kaavittua: puoli-ilmaista julkisuutta hakevia kunnallispoliitikkoja, debiilejä kreationisteja (aikuinen ihminen, jonka mielestä maailma on joidenkin tuhansien vuosien ikäinen, on nyt vaan ihan helvetin tyhmä ja/tai hullu, ei sille mitään mahda) ja lehtiartikkeleihin aina jostain kaivettava homo, jonka omanarvontuntoa on saatu riittävästi sumennettua.

Usko hyvän tekemiseen – älä äänestä näissä vaaleissa. Jäämällä pois voit vaikuttaa kaikkein eniten, tämän on kirkon viestintäkin johdonmukaisesti vahvistanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti